lenia

Az önkiszolgáló autómosó használata


Előmosás

Célja: Sampon felhordása / szennyeződés feloldása
Működése: Az autómosó rendszer alacsony nyomással töményebb vegyszeres oldatot permetez a gépjármű szennyezett felületére. A két komponensű autómosó vegyszer a felületen így könnyen megtapad és egy legalább 60 másodpercig tartó heves reakció során meglazítja a szennyeződéseket.
Használata: A fúvókát kb. 30 cm-re tartva a felülettől alulról felfelé haladva, vékony rétegben vigye fel az autómosó vegyszeres oldatot a gépjárművére. Különös tekintettel legyen az extrémebb szennyeződésű helyeken, mint például az autó eleje, valamint a kerekek mögötti részek.Magasnyomású mosás

Célja: Előző fázisban feloldott szennyeződés eltávolítása, új vegyszeres réteg felhordása.
Működése: A gép magas nyomáson (~100 bar) meleg, lágyított víz vegyszeres oldatával a feloldott szennyeződést eltávolítja, valamint új autómosó vegyszeres réteget hagy a felületen.
Használata: A fúvóka távolsága a felülettől kb.10 cm legyen. Elemenként alulról felfelé haladva a vízsugarat tolva, távolítsa el a felületről a már feloldott szennyeződéseket. Az autómosó pisztolyt folyamatosan tartsa mozgásban, szennyezettebb felületek esetén lassabban, míg a könnyebben tisztítható elemeknél tempósabban.Tisztavizes öblítés

Célja: Előző fázis során feloldott szennyeződés és a járművön maradt vegyszer eltávolítása.
Működése: Az autómosó a pisztolyon magas nyomású lágyított, téli időszakban a fagy elkerülése miatt, előfűtött vízsugarat állít elő.
Használata: A fúvókát 30 cm-es távolságban tartva, felülről lefelé haladva alaposan öblítse le az autót. Különös tekintettel a karosszéria réseiből mossa ki az ott maradt vegyszereket. Ahol még szennyeződést lát az autón, azt a fúvókát közelebb tartva, könnyedén eltávolíthatja.
Fontos: az autómosó tisztítószert teljesen el kell távolítaniKonzerválás

Célja: A jármű felületén védőréteg képzése, amely elősegíti a száradást, majd védi a fényezést.
Működése: A berendezés a pisztolyon keresztül fordított Osmosis technológiával előállított vízben oldott, nanotechnológiás konzerváló, valamint száradást elősegítő szert juttat a felületre.
Használata: A fúvókát 30 cm-es távolságban tartva, felülről lefelé haladva permetezze be a jármű egész felületét. A konzerváló szer azonnal megtapad a felületen. Fontos, hogy ne vigye túlzásba a vegyszer felvitelét, mert a felesleges anyagokat a következő fázisban el kell távolítani.Szűrt vizes öblítés

Célja: A felületen maradt anyagok eltávolítása, cseppmentes száradás biztosítása.
Működése: A berendezés magas nyomású fordított Osmosis technológiával előállított tökéletesen tiszta vizet juttat a fúvókához. Ennek a víznek a segítségével lehet eltávolítani mindennemű maradék anyagot a járműről.
Használata: A fúvókát a felülettől 30 cm-re tartva felülről lefelé haladva a jármű teljes felületéről alapos öblítéssel távolítson el minden maradék vegyszert.A habkefe használata

Célja: Extrém szennyeződés fellazítása, eltávolítása. Nehezen elérhető helyek tisztítása (pl. jármű teteje)
Működése: A gép autómosó vegyszeres oldatot a kefére injektálva lehetővé teszi az extrém szennyeződések fellazítását.
Használata: Minden esetben a magasnyomású mosás után, az extrémebb szennyeződéseket, a kefét nem rányomva, dörzsöljük át.Általános tévhit, hogy a mosókefe karcolja a felületet. Amennyiben a kefe szálai magas színvonalat képviselnek, akkor csak az azokon megtapadt szennyeződés okozhat karcolásokat. Ez az általunk használt autómosó keféknél az alábbi okok miatt nem igaz:- A 100%-ban természetes állati szőrből készült, különösen puha szálú autómosó kefe szinte simogatja járművét.
- Egy rozsdamentes habinjektor, az autómosó kefe használata közben folyamatosan autómosó vegyszeres oldattal tisztítja a kefét, és habosítja be járműve felületét.
- Az autómosó kefe egy rozsdamentes kádban van tárolva, így a szálakról azonnal leáznak a rajta lévő szemcsés szennyeződések.


Kérjük, jegyezze meg:

- Mindig tartsuk a vízsugarat és a szórócsövet mozgásban, és tartsuk be a minimális távolságot!
- Ne irányítsuk a vízsugarat emberek vagy állatok felé!
- Legyünk óvatosak a sérült fényezés, illetve a műanyagfelületek tisztításakor! Végezzünk előzetes próbát egy rejtett felületen.
- A rendelkezésre álló mosási idő akkor is csökken, ha nem aktivizáltunk autómosó programot, vagy a programot leállítottuk.
- Nincs pénzvisszaadás.
- Az autómosó program-átkapcsolás bármikor lehetséges.
- Az autómosó sampon és a konzerváló anyag biológiailag lebomlik.